In verwachting

Toen ik bij de oliebollenwedstrijd Ines zag was het al duidelijk te zien dat ze zwanger is. (De oliebollenwedstrijd is een behendigheidswedstrijd voor hond en baasje georganiseerd door Cum Laude Agility)
Ondanks haar zwangerschap is ze voldoende mobiel en doet ze gewoon mee met de wedstrijd.
Voor Ines en Quintin is dit hun eerste kindje en deze speciale gebeurtenis willen ze graag bewaren door middel van een fotoshoot. Een zwangerschapsfotoshoot wel te verstaan.

Omdat Ines in Mei is uitgeteld was het plannen wel een uitdaging om toch een leuke lokatie te vinden waar voldoende groen is. Normaal wordt het pas later in het jaar mooi buiten en is April redelijk koud. Een zwangerschapsfotoshoot vind meestal tussen de 32 en 36 weken plaats als de buik op zijn mooist is.

 

De zwangerschapsfotoshoot

De eerste locatie van de fotoshoot was bij Ines en Quintin thuis. Omdat Ines een fervent sportster is met agility (behendigheid) heeft ze eerst haar sportkleding aangetrokken en zijn de foto’s gemaakt met de hondjes erbij.

Daarna heeft ze gewisseld van kleding zodat de buik vrij was en is er met verf gespeeld. Quintin mocht zijn handen verven en op de buik van Ines drukken. Natuurlijk moest het in twee keer. Eerst met rose en daarna met blauw.
Zelf weten ze nog niet of het een jongetje of meisje wordt.

Na de eerste serie foto’s zijn we naar de volgende lokatie gegaan gereden.
Als lokatie hebben we gekozen voor het terrein bij Kasteeltje Hattem in Roermond. Op deze plaats is voldoende groen te vinden voor de tijd van het jaar en er zijn voldoende leuke plekjes voor het maken van foto’s. Dat Ines en Quintin in de buurt wonen is natuurlijk gewoon toeval.

 

Nog maar net zomertijd

Het maken van de foto’s ging heel relaxed. Op verschillende plekken hebben we foto’s gemaakt in verschillende stijlen. Ines heeft nog een keer van kleding gewisseld zodat er nog meer variatie in de foto’s komt.

Omdat het nog vroeg in het jaar is en de zomertijd net is ingegaan moeten we op tijd stoppen. Het licht buiten wordt snel minder.

Als laatste controle nog even vragen of we alles wat we in gedachten hadden ook echt hebben gefotografeerd en dan inpakken en naar huis.

Binnenkort kunnen Ines en Quintin de foto’s verwachten en zich voorbereiden op de bevalling.

Zwangerschaps Portfolio
Kijk in het zwangerschapsportfolio voor meer voorbeelden
Zwangerschaps Portfolio