Zwangerschap

De zwangerschap van Karin en Roy voorloopt voorspoedig en ze zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Graag wilden ze foto’s van deze bijzondere tijd dat ze nog even met z’n tweetjes zijn. Nou ja, eigenlijk zijn ze al met z’n drieën.

Om wat variatie in de foto’s te brengen hadden ze enkele spulletjes meegebracht. Een van de meest leuke dingen om te fotograferen was voor mij het waslijntje met enkele kledingstukken en schoentjes.
Beiden hadden zelf nog enkele dingen in gedachten van voorbeelden die ze hadden gezien. Zoals het verven van de naam op de buik en het strooien van muisjes op de bolle buik.

Bij het maken van de foto’s merk je dat de aanstaande moeder niet meer zo mobiel is en dat af en toe een kleine pauze goed doet. Tussendoor bij het wisselen van kleding was dit bijvoorbeeld ideaal.

 

Tijd

Er was een goede anderhalf uur voor de shoot uitgetrokken waardoor je rustig de verschillende dingen kunt proberen. Als de aanstaande ouders zich moeten haasten om alles wat ze in gedachte hadden ook uit te voeren dan zie je dat terug op de foto’s. Beter is het om iets weg te laten dan overhaast te werk te gaan.

 

Plezier

Juist omdat bij een zwangerschapsreportage veel gevarieert kan worden met spulletjes kom je wel eens in verrassende situaties terecht. Het is dan ook altijd een leuke gezellige boel. Je kunt tenslotte beter met een lach op de foto’s staan zeg ik maar.

Het kliederen met verf en de muisjes was weer eens wat anders. En ook het doek (voile) was apart om te fotograferen. Wel is het een kunst om het zo mooi mogelijk in de lucht te gooien dat het goed naar beneden valt. Dat hebben we aan de lijve ondervonden.

Beide waren erg blij met het resultaat en hopelijk verloopt de zwangerschap voorspoedig en kunnen ze binnenkort hun hummeltje in hun armen sluiten. Of zoals ze het hier in Limburg ook wel eens zeggen “Sjattepoemel”.

Zwangerschaps Portfolio
Kijk in het zwangerschapsportfolio voor meer voorbeelden.
Zwangerschaps Portfolio