Urko de pony van Maike

Deze shoot was specifiek voor Urko, de pony van Maike. Met Urko ging het de afgelopen tijd niet zo goed. Om toch nog een blijvende herinnering te hebben wou ze graag nog enkele foto’s laten maken. Door een aanpassing met de voeding gaat het sinds een maand of twee alweer erg goed met hem en leefde hij weer helemaal op.

Na enkele keren de fotoshoot te hebben uitgesteld door het te warme weer gingen we voor 25 september om 17:30. De shoot zou bij de stal in Steensel plaatsvinden. Thuis vertrokken met zijn zonnig weer. Ik maakte mij nog zorgen over het felle, harde licht en hoe hier mee om te gaan op de lokatie. Onderweg in de buurt van Valkenswaard begon de lucht al behoorlijk donker te worden en niet veel later regende het.

Eenmaal aangekomen regende het nog steeds. Maike zei dat het binnen een minuut of 20 droog zou zijn. Dat was het ook, maar het veld was natuurlijk niet droog. Verder waren de omstandigheden verre van ideaal. De zon ging rond die tijd al snel onder en de zware bewolking hielp ook niet echt.

Aan de slag dan maar want de tijd begon te dringen.
Maike had als eerste het verzoek een foto te maken waar ze op zou staan met haar vriend Stefan, Urko, Jarco en Elijah op de achtergrond en een ingelijste echofoto op de voorgrond. Maike en Stefan zijn enkele maanden zwanger en ze wou het op een bijzondere manier aankondigen. Dat hield dus in dat ik plat op de grond moest. Omdat het weer er goed uitzag voordat ik vertrok heb ik de yogamat die ik anders zou gebruiken natuurlijk thuis gelaten. Het resultaat was dan ook dat het t-shirt en de broek vrij nat waren vanaf het begin, maar de foto is gelukt en daar ging het om.

Verder zijn er nog verschillende variaties gefotografeerd met Maike, Urko en Jarco.

Ondanks de slechte omstandigheden toch niet geheel ontevreden met het resultaat.