Border Collie Kennel “of Sweep´s Dìleab”

Steffanie had een bericht op Facebook geplaatst waar ze vraagt of iemand foto’s van haar honden wil maken.

Op een antwoord van dit bericht werd ik getagd met “Patrick?”. Daarop heb ik contact opgenomen met Steffanie en gevraagd wat precies voor foto’s ze in gedachten had. Er moet natuurlijk wel aan de verwachtingen kunnen worden voldaan. Er hadden zich meedere fotografen gemeld en Steffanie ging een keuze maken.

Niet veel later kreeg ik te horen dat de keuze op mij was gevallen en kreeg meteen de vraag wanneer we konden afspreken voor de fotoshoot. Zo hebben we een datum en tijd afgesproken voor de fotoshoot. Ze moesten uit Duitsland komen en hadden ongeveer 45 minuten nodig om naar de afgesproken plek te reizen. Hiermee hebben we dan rekening gehouden zodat het lang genoeg licht is buiten.

De vraag van Steffanie was duidelijk. Portret foto’s van haar honden Lumi en Allie en haarzelf met haar vriend Sebastian. Foto’s van de honden aan het spelen op het droge en in het water. En als het licht het nog toe laat frisbeefoto’s met Lumi en Allie.

 

Fotograferend aan de wandel

Ik was al begonnen met fotograferen van hun allen aan de wandel naar de plek waar we uiteindelijk de rest van de foto’s gingen maken. Dit leverde al leuke plaatjes op en de honden konden ondertussen al wennen aan alle vreemde geurtjes in de omgeving.

Een maal op de plek gekomen zijn we verder gegaan en hebben we alle gewenste foto’s wel gemaakt op het droge.
Daarna mochten de hondjes lekker ravotten en in het water spelen. Wat een geweldig gezicht is het altijd als de hondjes zich lekker kunnen uitleven!

 

De zon ging langzaam onder

Het begon na anderhalf uur al langzaam donker te worden en hierop zijn we teruggelopen naar het veld waar we nog enkele frisbeefoto’s hebben gemaakt.
Na de foto’s te bekijken bleek al dat het eigenlijk al te donker was hiervoor en hebben we besloten de frisbeefoto’s op een andere gelegenheid te maken.

Dit was een zeer leuke fotoshoot om mee te maken en Steffanie en Sebastian waren zelf ook zeer tevreden.

Ik zeg: “Missie geslaagd!”