Hondenspeelweide

Na maanden aan voorbereiding is het veldje af en is Hondenspeelweide ‘t Greun Veldje is een feit.

Het idee voor een speelweide voor de honden is voort gekomen uit een initiatief van enkele burgers om toch een plek binnen de gemeente te hebben waar de honden los mogen lopen. In de gehele gemeente Beesel geldt namelijk een aanlijnplicht voor honden.

De keuze is uiteindelijk gevallen op een stuk grond aan de Berkenweg in Reuver. Een stuk van zo’n 1600m2 is met houten palen en een afrastering afgezet. Dit is het stuk waar de honden los mogen.

In het afgezette stuk staan twee houten tuinbank-tafel combinaties voor de baasjes en voor de hondjes zijn er sprongetjes, paaltjes en traktorbanden. Alles staat zo geplaatst dat er in het midden lekker geravot kan worden.

De toegang naar het veld voor de hondjes en baasjes is mogelijk door twee kleine poortjes die afsluitbaar zijn.

 

De opening

Voor de feestelijke opening stond langs de weide een grote tent opgeleukt met een grote ballonnenboog. In de tent was er koffie, thee, vlaai voor de baasjes en lekkers voor de hondjes te krijgen.

Verder was de hondentrimsalon Qnip aanwezig en Joekskapel ‘de Gresbuus’ zorgde voor de muzikale begleiding.

Na de openingstoespraak werd het officiƫle bord onthuld en is de hondenspeelweide officieel geopend.

Onze viervoeters zullen in de toekomst dankbaar gebruik van de hondenspeelweide maken.

Voor meer info kun je terecht op de facebookpagina van de hondenspeelweide.

 

Impressie

Tijdens de opening ben ik voornamelijk als hondenfotograaf “aan het werk” geweest om een indruk te geven van het hele gebeuren.

Zo veel verschillende rassen die door elkaar liepen en overal indrukken aan het opdoen waren. Ze vonden het niet erg dat door de regen de nacht ervoor de ondergrond gehoorlijk modderig was.
Gewoon geweldig om te zien dat iedere hond zijn eigen gang gaat. De ene hond speelt graag met een ander terwijl andere honden juist weer zelf op verkenning uit gaan.

Ik zou zeggen geniet nog even na van de foto’s hier beneden.
Stay tuned!