Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van de PeaceCup plaats georganiseerd door Paulien Vreede van hondenschool Peace4Dogs.nl

Het weer was goed en zo ook de stemming.

Er was een gevarieerd deelnemersveld aanwezig met starters uit zowel Nederland, Duitsland als België. Een echte internationale wedstrijd.

 

Van inschrijving, het start-schema, de sponsoren, de versnaperingen tot de prijsuitreiking was alles prima verlopen. De organisatie had dan ook de lat hoog gelegd en dat heeft prima uitgepakt. Zeker voor een wedstrijd die de eerste keer georganisserd is geworden.

Als eerste werd begonnen met de Advanced klasse. Zo hoefden de starters niet meteen het spits af te bijten en konden ze genieten van de freestyle rondes van de iets meer ervaren frisbeespelers.

Tegelijkertijd werd op het tweede veld de mini-distance ronden gespeeld. Zo liep alles lekker door en hebben de honden genoeg tijd tussendoor om uit te kunnen rusten.

Nadat alle klasses hun eerste ronde erop hadden zitten was het tijd voor een hapje en drankje en natuurlijk mocht een vriendschappelijke wedstrijd Kan-Jam niet ontbreken.

Na de tweede ronde van alle klasses was het tijd voor de prijsuitreiking.

De deelnemers werden verwend met goodiebags van de diverse sponsoren en voor de winnaars per klasse een beker.

 

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd!

Ik heb gehoord dat er volgend jaar een 2e editie komt van de Peacecup. Jij komt toch ook?

 

Op de wedstrijd zijn onder andere door mij foto’s gemaakt van de deelnemers. Deze zijn hier terug te vinden. Mocht je een iets grotere versie willen bekijken dan kan dat hier.