Voor haar communie wou Evy graag een foto-kaartje meegeven als bedankje voor het bezoek. Hetzelfde heeft haar broer Jurgen twee jaar eerder ook gedaan.
Maar om dat te kunnen doen moesten er natuurlijk eerst foto’s gemaakt worden. En dat hebben we gedaan bijna twee maanden voor de communie.
Niemand mocht nog weten wat ze aan zou hebben voor de communie dus vandaar dat dit bericht pas online komt na haar communie. Maar dat spreekt voor zich.

 

Fotolokatie: Kasteel Aldenghoor

De locatie was dit keer de mooie tuin van Kasteel Aldenghoor. Speciaal op ons verzoek mochten wij de tuin in voor het maken van de communie reportage.
Evy kwam goed voorbereid. Zo had ze een ballon, parapluutje, rozenblaadjes, hoedje en een bloemenmandje meegebracht. We bekeken ter plekke wat leuk zou staan bij de verschillende plekken in de tuin.

We begonnen vooraan in de tuin onder de bomenrij. Deze rij loopt over de gehele lengte van de tuin en heeft een fantastische uitstraling. Nu er nog geen bladeren aan zaten kwam er mooi licht van de zijkant doorheen.
Verder zijn we ook nog geweest bij het stenen bankje, de trappen bij het grote kruis, het prieeltje, het schuurtje en in de tuin zelf.

Het maakte niet zo veel uit. Evy vond het allemaal even leuk om te doen.

Haar broer Jurgen heeft tijdens het maken van de foto’s goed geholpen met het assisteren. Vooral bij de blaadjes gooien was hij in zijn nopjes. We hebben een keer of zes alle blaadjes in de lucht gegooid en weer bij elkaar geraapt. Alles voor een mooie foto toch?

 

Communie foto uitzoeken

Achteraf was het aan Evy om haar favoriete foto die ze als bedankje wil meegeven uit te zoeken. Dat bleek nog een hele klus te zijn geweest, maar ze was eruit gekomen.

Nadat alles was doorgegeven is er nog een fotoboekje gemaakt van 100 foto’s. Dit op verzoek van Evy. Ze moesten alleen nog kiezen uit de 250 geleverde foto’s.

En zoals bij iedere fotoshoot mocht er nog een foto worden uitgezocht die op 20×30 cm afgedrukt wordt.